Referencer

Bygherre: Bygningsstyrelsen
Hovedentreprenør: Hoffman A/S

Vejle Politiskole

I udbudsmaterialet til byggeriet lød ønsket fra bygherren på en sikkerhedsafskærmning omkring hele grunden og en støjskærm ind imod naboerne. Men da de innovative hoveder hos Scan Convert A/S havde været i gang, endte løsningen med at blive en to-i-en, fire meter høj, AbSorb® støjafskærmning – uden at der derved blev gået på kompromis med noget. Så frem for at stå med et stort tomt areal mellem to skærme, kan skolen nu udnytte hele grunden.” – Artikel fra fagbladet “Licitationen”

Politiskole projektet er et af de projekter vi er ekstra stolte over her hos Scan Convert A/S. Det gjorde det muligt for os at benytte alle vores ressourcer i huset og virkelig spille på alle tangenter, hvilket også var opgaven påkrævet. Især vores kompentencer inden for statiske beregninger fik mulighed for at strække sig fuldt ud, da vores beregninger, af jordbundsundersøgelser fra byggepladsen, afslørede at søjlerne skulle meget længere i jorden end hvad først antaget. Havde man sat søjlerne ud fra traditionelle standarder, kunne det have haft fatale følger. Klik på knappen herunder for at læse hele artiklen fra fagbladet “Licitationen”.

Bygherre: Odense kommune

Munkebjergvej

Projektet på Munkebjergvej er et perfekt eksempel på hvordan en god støjvæg kan ændre dagligdagen for de, der bor op ad tungt trafikerede veje, eller anden tung støjkilde. Den lange strækning af Munkebjergvej, mellem Munkerisvej og Niels Bohrs allé, var blevet dybt plaget af støj, de seneste år. Den øgede mængde trafik og ambulancekørsel, var affødt af en ny motorvejsafkørsel nr. 50 og den tilhørende indfaldsvej der ledte trafikken direkte ind på Munkebjergvej. Da et nyt supersygehus på indfaldsvejen ikke varslede mindre trafik, blev det altså besluttet at anlægge en støjskærm på strækningen.

I dag står en 2,5 m høj AbSorb® støjskærm bestående af Alfa 120 støjkassetter, på næsten hele strækningen. Der indgår en støjsluse over for Odense Tekniske Gymnasium, så gå og cykel trafik fra den eksisterende sti til en bagvedliggende vej fortsat har passage. Ligeledes er der sat en “støjskærms dør” ind, for ikke at hindre passage til en bagvedliggende sti.

Beboerne på Munkebjergvej har i dag en helt anden dagligdag, da støjen er minimeret så dramatisk, og har udtrykt dette op til flere gange direkte til os.

Bygherre: ELF development

Trongården Lyngby

I juni 2014, besluttede kommunalbestyrelsen at igangsætte en planlægning
af arealerne Dyrehavegårds Jorder og Tracéet langs Helsingørmotorvejen.
Planlægningen dannede ramme for en byudvikling
langs den kommende letbane med mulighed for bebyggelse både øst
og vest for motorvejen, heriblandt Trongårdens byområde. Lyngby-Taarbæk Kommune har haft størstedelen af lokalplanområdet udbudt offentligt til salg med henblik på opførelse af nye boliger. I 2017 blev det offentligjordt at ELF Development skulle udvikle området og stå for byggeriet. Boligområdets placering ved Helsingørmotorvejen, gjorde at lokalplanen havde specifikke krav til støjdæmpning for området og de kommende boliger.

Der var nedsat krav om, at byggeriet umiddelbart ud til motorvejen skulle udgøre en 10 meter høj afskærmning. Imellem bygninger skulle opsættes mellem 8-10 meter høje støj-afskærmninger, for at danne en sammenhængende støjafskærmning. En så høj støjskærm, gør det nødvendigt at have styr på beregninger for at udførelsen sker, med henblik på de enorme kræfter der er på spil, som f.eks. vindlast på sådan et kæmpe areal. Herudover skulle en 3-3,6 meter høj støjskærm også opsættes langs motorvejen.

Scan Convert er stærke inden  for beregninger af vores Absorb® støjskærme. Danmarks højeste støjskærm står derfor nu højt og flot ved de nye boliger i Trongaarden. Den er projekteret, beregnet og produceret hos Scan Convert. 

Bygherre: Odense kommune

Volderslevvej

Grundet udvidelse af erhvervsområdet ved energivej, var der en forventning om øget trafik langs Volderslevvej på en strækning fra motorvejen E20 til Volderslevvej, syd for Odense.

Projektet består af en 2,5 m høj og ca. 735 meter lang støjskærm. Støjskærmen er placeret langs den østlige side af Volderslevvej. Hver kassette er bygget op med en kerne af støj-absorberende materiale beklædt med en lukket aluminiumsplade.

AbSorb® Alfa 120 støjskærms projekter

Billeder af nogle af vores mange AbSorb® alfa 120 og 120+ projekter. Alle projekteret, produceret og monteret af Scan Convert A/S.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.